koken & tafelen algemeen

Gefrituurde honingballetjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8-10

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

3 eieren

60 milliliter sinaasappelsap

60 milliliter plantaardige olie

1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

50 gram fijne suiker

300 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

3 eetlepel extra bloem om te bedekken

Plantaardige olie om te frituren

Voor de stroop:

2 eetlepel citroensap

325 gram suiker

375 milliliter water

125 milliliter honing

1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

Bereiding

Meng de eieren, sinaasappelsap en olie. Voeg de sinaasappelschil en de suiker toe en meng goed door elkaar. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en roer goed door. Bestrooi het werkblad met wat extra bloem en leg het deeg erop. Kneed het tot het smeuig en rol uit tot ½ centimeter dikte. Druk er met een vormpje rondjes van ongeveer 5 centimeter uit. Doe de ingredienten voor de stroop in een pan, breng aan de kook en laat 6 minuten sudderen. Verhit de olie in een pan. Frituur de koekjes met een paar tegelijk tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en doop ze daarna in de warme stroop.