koken & tafelen algemeen

Pasta met sausijsjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

350 gram pasta (zoals pappardelle of tagliatelle)
1 eetlepel olijfolie
6 plakken pancetta of salami,in dunne reepjes
2 (Italiaanse varkens)sausijsjes
1 ei
1 eetlepel citroensap + 1 theelepel rasp
snufje nootmuskaat
100 milliliter slagroom
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij


 

Bereiding

Kook de pasta beetgaar.
Verhit de olie intussen op hoog vuur in een diepe koekenpan en voeg de pancetta of de salami toe. Knijp het worstvlees boven de pan uit de vel (gooi het vel weg) en bak 10 minuten of tot het bruin is
Meng in een kom ei, citroensap en –rasp nootmuskaat, wat zeezout, ½ theelepel zwarte peper en de slagroom door elkaar.
Giet de pasta af, maar bewaar 100 milliliter kookwater.
Doe de pasta in de koekenpan en schudt om boven middelhoog vuur.
Doe alles bij het roommengsel en schep door elkaar, voeg wat kookwater toe als het droog is.
Serveer bestrooid met Parmezaanse kaas