koken & tafelen algemeen

Panna Cotta met dadels en mandarijnen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

3 blaadjes witte gelatine

250 milliliter slagroom

2 zakjes vanillesuiker

75 gram suiker

150 gram Griekse yoghurt

6 mandarijnen (clementines)

6 verse dadels (zonder pit)

1 limoen

Bereiding

Week de gelatine 10 minuten in koud water. Breng in een pan 100 milliliter room aan de kook en los de vanillesuiker en 50 gram gewone suiker er al roerend in op. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes een voor een al roerend op in de hete room. Laat het roommengsel afkoelen tot het dik wordt. Klop de rest van de slagroom in een kom bijna stijf. Spatel de yoghurt en het gelatinemengsel er doorheen. Schenk dit mengsel in de licht ingevette vormpjes en laat in de koelkast in 1 tot 2 uur stevig worden. Pel de clementines en verwijder de vliesjes rond de partjes. Snijd de dadels in stukjes. Pers de limoen uit en los de resterende suiker al roerend op in het limoensap. Schep in een kom de partjes clementine met de dadels en het limoensap door elkaar. Laat dit een uur intrekken. Maak met een scherp mesje de panna cotta los van de vormpjes. Keer de panna cotta op vier borden. Schep het clementinemengsel erover.