
Italiaanse venkelsoep
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Receptuur
100 gram salami, in kleine blokjes
250 gram pittige Italiaanse verse worstjes of saucijsjes
600 gram verse spinazie
2 venkelknollen
3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
zout, versgemalen peper
warme kippenbouillon
150 gram pecorino, fijngesneden of grof geraspt
Bereiding
Verwarm de oven op 200 c. Bak de blokjes salami in een koekenpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn. Schep ze op een bord en bak de saucijsjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar. Was de spinazie grondig en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Maak de venkelknollen schoon, snijd ze in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit 2-3 eetlepels olie in een wok en roerbak de venkel 2-3 minuten al omscheppend zodat deze wat slinkt, voeg de spinazie eventueel in gedeelte toe bestrooi ook de spinazie met zout en peper. Snijd de saucijsjes in plakken en verdeel ze met de blokjes salami over vier grote ovenvaste soepkommen. Schep de spinazie en venkel op het vlees en schenk hier de kippenbouillon overheen. Strooi er tot slot een dikke laag pecorino over en schuif de soepkommen in de oven. Laat de kaas smelten. Serveer met grof volkoren brood.