koken & tafelen algemeen

Champignonsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

300 gram champignons,

2 ½ deciliter bouillon

Bos peterselie

50 gram boter

Peper en zout

2 teentjes knoflook geperst

1 sherryglas Marsala

Voor de bechamelsaus:

30 gram boter

2 eetlepel bloem

7 ½ deciliter hete melk

Nootmuskaat

Bereiding

Maak de bechamelsaus van 30 gram boter, 2 eetlepels bloem en 7 ½ deciliter hete melk. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe  en laat minstens 15 minuten pruttelen.

Snij de champignons heel fijn en bak ze ongeveer 10 minuten in 50 gram boter op een laag vuur. Voeg de knoflook, peterselie, zout, peper en marsala toe. Doe er na 3 minuten eerst de bechamel bij en daarna de bouillon. Breng eventueel op smaak met zout en peper.