koken & tafelen algemeen

Agnello imbottito

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten

Wachttijd: 20 minuten

Receptuur

100 gram salami schiacciata Romana* in reepjes gesneden*

60 gram pecorino kaas

60 gram geraspte grana padano kaas

25 gram vers broodkruim van wit brood

25 gram peterselie, fijngesneden

2 eieren, geklopt

1 kilo uitgebeende lamsschouder , aan een stuk

3 eetlepel olijfolie

1 ui, in stukken

1 selderijstengel, in stukken

1 takje rozemarijn

2 takjes tijm

1 teentje knoflook, geplet

200 milliliter droge witte wijn

Bereiding

Meng de salami in een kom met kaassoorten, broodkruimels , peterselie en breng  op smaak met zout en peper. Roer goed door elkaar en voeg zoveel geklopte ei toe dat de vulling mooi bindt . Laat 20 minuten koel rusten . Leg het mengsel op het lamsvlees en rol het vlees stevig op. Bindt zorgvuldig dicht met keukentouw. Verwarm de olie in een braadpan , voeg de ui, wortel, selderij, rozemarijn, tijm, en knoflook toe en leg het vlees er bovenop . bestrooi met zout en peper, bak op matige warmte, keer het vlees tot het aan alle kanten goed bruin is. Voeg de wijn en 3 eetlepels water toe , leg de deksel op de pan en stoof 1 ½ uur op laag vuur tot het vlees gaar is , voeg zo nodig nog wat water toe. Neem het vlees uit de braadpan snijd het in mooie plakken en verwijder het keukentouw voorzichtig. Schik de plakken op een voorverwarmde schotel. Zeef het braadvocht en schenk over het vlees .