koken & tafelen algemeen

Indische gehakttaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 55 minuten

Receptuur

1 pakje boemboe nasi goreng kruiden,

1 prei,

1 winterwortel,

150 gram achterham,

500 gram gehakt,

2 eieren,

5 eetlepel paneermeel,

2 eetlepel ketjap,

2 theelepel sambal,

zout, peper,

 6 plakjes bladerdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de helft van de prei julienne en de andere helft in plakjes. Dit geldt ook voor de winterwortel. Snij de helft van de ham in stukjes. Doe in een kom het gehakt, 1 ei, paneermeel, ketjap, kruiden, zout, peper, sambal, ham, de julienne wortel en julienne prei. Vermeng dit goed tot een gladde massa. Doe het bladerdeeg in een taartvorm. Leg op de bodem de resterende plakjes ham en druk hierop het gehaktmengsel goed aan Leg hier bovenop de plakjes wortel en prei en besmeer het met een losgeklopt ei. Dek af met aluminium folie en bak het in 45 minuten gaar in de oven. Haal het folie eraf en laat nog 10 minuten bakken in de oven.