koken & tafelen algemeen

Paratha brood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur

150 gram volkorenmeel

1 theelepel zout

30 gram ghee (=geklaarde boter)

1,7 deciliter water

90 gram ghee extra

Bereiding

Zeef de volkorenmeel en zout in een kom. Voeg de afgescheiden zemelen weer toe. Maak een kuiltje en voeg ghee en water toe. Meng het geheel met een mes tot een deeg. Kneed het deeg 10 minuten op een licht met bloem bestoven werkblad. Laat het in een grote, met olie ingevette en afgedekte, kom 1 uur op een warme plaats staan. Kneed het deeg daarna 1 minuut en verdeel het in vieren en elk 4de deel weer in vieren. Rol elk stuk deeg uit tot rondjes met een dikte van 2 mm. Smelt de extra ghee en bestrijk de rondjes hiermee. Vouw de rondjes dubbel, bestrijk ze opnieuw met de ghee en vouw ze opnieuw dubbel zodat een driehoekje ontstaat. Rol dit nog wat uit. Vet een grote koekenpan in met wat ghee en verwarm de pan. Bestrijk de driehoekjes met de ghee en bak ze aan beide kanten 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn.

 

Geklaarde boter is boter waar de schuimlaag vanaf is geschept zonder dat de boter bruin kleurt.