koken & tafelen algemeen

Kip Biryani

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 15 minuten

Receptuur

3 eetlepel ghee of boter

3 uien in plakjes

1 ½ kilo kipstukken

2 theelepel verse gember geraspt

3 teentjes knoflook geperst

½ theelepel komijn

½ theelepel kaneel

¼ theelepel kruidnagel

¼ theelepel kardemom

¼ theelepel nootmuskaat,

½ theelepel bloem

250 milliliter kippenbouillon

125 gram yoghurt

125 milliliter slagroom

Gekruide rijst (zie hiervoor het recept onder Buitenlandse keukens-India)

Bereiding

Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de uien goudbruin. Haal de uien uit de pan en zet ze apart. Doe de kip in de pan en laat deze aan alle kanten bruin worden. Haal de kip uit de pan en zet apart. Vermeng de gember, knoflook, komijn, kaneel, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat en bloem. Doe dit mengsel in de pan en bak het 1-2 minuten. Voeg dan de bouillon, yoghurt en slagroom toe en roer zodat de bakresten loskomen van de bodem van de pan. Doe de kip terug in de pan met het uienmengsel. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat nog 15 minuten met deksel staan.