koken & tafelen algemeen

Gekruide rode garnalen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Wachttijd: 20 uur en 0 minuten

Receptuur

16 grote rauwe garnalen schoongemaakt

3 grote tomaten geschild en fijngehakt

1 eetlepel plantaardige olie

1 klein bosje koriander zonder steeltjes, fijngehakt

Voor de marinade:

6 teentjes knoflook geperst

2 theelepel verse gember geraspt

8 verse rode pepers fijngehakt

3 eetlepel citroensap

1 eetlepel basterdsuiker

Zout

Bereiding

Meng voor de marinade alle ingredienten door elkaar. Doe de garnalen erbij en zorg ervoor dat ze met de marinade bedekt zijn. Zet ongeveer 20 uur in de koelkast.

Pureer de tomaten tot een gladde massa. Verhit de olie in een pan, voeg de garnalen en marinade toe en bak ongeveer 3 minuten. Doe de garnalen in een schaal, voeg de tomaten en koriander toe en roer goed door.