koken & tafelen algemeen

Souvlaki

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

1 kilo lamsvlees van de bout, zonder botten

1 groene paprika in blokjes van 2 cm

1 rode paprika in blokjes van 2 cm

1,6 deciliter olijfolie

80 milliliter citroensap

1 eetlepel witte-wijnazijn

2 teentjes knoflook, uitgeperst

3 theelepels oregano

2 laurierbladeren in stukjes

zout en versgemalen zwart peper

Bereiding

Vet en pezen van het vlees snijden. Dobbelsteentjes van ca. 3 centimeter maken. Vlees en paprika om en om aan ingevette spiesjes rijgen. In een porseleinen of plastic schaal leggen. Olie, sap, azijn, knoflook, oregano,  laurierblad  zout en peper door elkaar roeren en over spiesjes gieten. 1 nacht afgedekt in de koelkast zetten. 1 of 2 maal keren. De volgende dag uit de marinade nemen en laten uitlekken. De marinade bewaren. De spiesen op een ingevette grill ca. 10 minuten grillen tot het vlees gaar is. Geregeld met marinade bestrijken. Serveer Souvlaki met warm pitabrood en Tzatziki of Griekse salade.