koken & tafelen algemeen

Moussaka

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur

6 aardappels,

zout,

2 uien,

2 teentjes knoflook,

1 rode peper,

1 paprika,

200 gram champignons,

2 worteltjes,

4 vleestomaten,

100 gram blokjes spek,

200 gram rundergehakt,

4 deciliter gezeefde tomaten,

2 grote aubergines,

200 gram geraspte kaas,

2 theelepels oregano

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze in een pan met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar Pel en snipper de uien. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snij in zeer dunne reepjes. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Was de worteltjes en snij in dunne plakjes. Laat in een braadpan de spekjes zachtjes 10 minuten bakken, voeg daarna het gehakt en de peper toe en bak het gehakt rul. Pers de knoflook erboven uit en voeg de ui toe. Na enkele minuten kunt u de paprika, champignons, wortelplakjes en tomaten toevoegen en meebakken. Doe vervolgens ook de gezeefde tomaten en oregano in de pan. Laat het geheel met de deksel op de pan 10 minuten stoven. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Was de aubergines en snij in dunne plakken. Schep de helft van het mengsel uit de braadpan in een ingevette ovenschaal, verdeel de aubergineplakken en de helft van de geraspte kaas. Voeg de rest van het gehaktmengsel toe. Snij de aardappels in plakjes en leg deze erop. Verdeel de rest van de kaas erover en laat het gerecht in 30 minuten garen in de oven.