koken & tafelen algemeen

Lamsvlees uit de oven

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

2 kilo lamsbout (met been),

sap van 2 citroenen

peper, zout,

2 eetlepel gesmolten boter,

150 gram emmenthaler kaas,

1 ½ kilo kleine aardappelen,

1 snufje gedroogde tijm,

¾ kopje olijfolie

Bereiding

Haal het been uit de lamsbout of laat uw slager dit doen. De binnenkant van de bout met het sap van een ½ citroen en de gesmolten boter besprenkelen. Bestrooi met peper en zout. Snij de kaas in drie stukken en leg dit op het vlees. Rol het op tot een rollade  en maak het met keukengaren vast. Bestrooi de buitenkant met zout en peper. Schil de aardappels, was ze maar snij ze niet in stukken. Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de aardappels eromheen. Bestrooi de aardappels met zout, peper en tijm. Sprenkel de olie en de rest van het citroensap over het vlees en aardappels en laat alles ca. 1 ½ uur in de oven (220 graden) gaar braden. Keer na 45 minuten de aardappels en ½ kopje water overheen gieten.