
Griekse gehaktballetjes
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Receptuur
2 sneden wittebrood,
1 deciliter melk,
1 ui,
750 gram gehakt,
2 eieren,
1 ½ eetlepel fijngehakte peterselie,
1 eetlepel citroensap,
1 eetlepel olijfolie,
100 gram geraspte Parmezaanse kaas,
½ theelepel gedroogde oregano,
zout, peper,
100 gram bloem,
2 eetlepel olijfolie voor aanbraden.
Bereiding
Week het wittebrood zonder de korsten in de melk. Schil en snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, peterselie, eieren, citroensap, 1 el olijfolie, Parmezaanse kaas, oregano, zout, peper en het uitgeknepen wittebrood tot een massa, en laat dit 30 minuten afgedekt staan. Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel, haal ze door de bloem en bak ze in de hete olie op een matig vuur al kerend ongeveer 15 minuten.