koken & tafelen algemeen

Gemengde Griekse salade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

3 tomaten

1 komkommer

1 in dunne ringen gesneden ui

2 in dunne ringen gesneden groene paprika’s

6 eetlepels olijfolie

2 eetlepels wijnazijn

zout – peper

100 gram feta kaas

enkele zwarte olijven

1 theelepel oregano

 

 

Bereiding

Was de tomaten en snijd ze in kleine partjes. Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Leg de partjes tomaat met de blokjes komkommer in een slabak. Leg de ringen ui en de ringen paprika in de schaal. Roer van de olijfolie, de azijn en wat zout en peper een sausje. Schenk de slasaus over de salade

Snijd de feta kaas in blokjes. Leg de blokjes kaas en wat olijven bovenop de salade en bestrooi het geheel met oregano.

Deze beroemde Griekse salade kan bij vele gerechten worden geserveerd, maar ook kan men hem als voorgerecht geven.