koken & tafelen algemeen

Aubergine salade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

2 aubergines

2 sneden wittebrood zonder korst

2 eetlepel room

2 teentjes knoflook

Peper en zout

Sap van 1 citroen

2 eetlepel geraspte amandelen

2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

½ kopje (ca 5 eetlepel) olijfolie

voor de garnering:

1 groene paprika

1 kleine tomaat

3 hardgekookte eieren

Bereiding

Leg de aubergines op aluminiumfolie en laat ze in een hete oven (225 graden) zacht worden. Week het wittebrood in de room. Pers de knoflook en voeg wat zout toe. Schil de aubergines en stamp ze in een schaal met een houten lepel (van metaal worden ze zwart). Het citroensap, wittebrood, knoflook, zout, peper, amandelen en kaas samen met de olie erdoor roeren en koud laten worden in de koelkast. Net voor het serveren garneren met paprika, tomaat en eieren.