koken & tafelen algemeen

Wassail (Angelsaksische heildronk)

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 50 minuten

Receptuur

2 kleine rode appels

200 gram bruine suiker

1 citroen

1 theelepel gemberpoeder

4 kaneel stokjes

½ theelepel kruidnagel

600 milliliter bruin bier

500 milliliter appelcider

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Was de appels en boor het klokhuis eruit. Vul de appels met een deel van de bruine suiker en bak ze circa 25 minuten in de oven. Snijd de appels hierna horizontaal doormidden en snijd de citroen in plakjes. Doe de appels met de citroen, de rest van de bruine suiker, het gemberpoeder, de kaneelstokjes, de kruidnagel, het bier en de appelcider in een pan. Breng aan de kook en laat het dan tegen de kook aan circa 15 minuten op het vuur staan.