koken & tafelen algemeen

Slakkensoep uit Baden

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

24 slakken (vers of uit blik)

25 gram boter

4 sjalotjes, gesnipperd

2 bospeentjes, in piepkleine blokjes

1 stengel bleekselderij, in plakjes

zout,

versgemalen peper

250 milliliter droge witte wijn

1 liter vleesbouillon

2 eidooiers

250 milliliter slagroom

enkele verse basilicumblaadjes

Bereiding

voorbereiden:

Snij de slakken klein. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes met de wortel en bleekselderij zachtjes aan. Schep de slakken erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Bestrooi het geheel met zout en peper en blus het geheel af met de wijn. Schenk eventueel ook het slakkenvocht uit het blik erbij en vervolgens bouillon. Laat het geheel circa 10 minuten zachtjes koken.

 

Bereidingswijze:

Klop de eidooiers los met de room en voeg dit mengsel al roerend aan de soep toe. Verwarm de soep zachtjes tot deze mooi gebonden is, maar laat hem niet meer koken. Schep de soep in de diepe borden en strooi in het midden wat verse basilicumblaadjes. Serveer de slakkensoep met zelfgebakken pretzels