koken & tafelen algemeen

Poolse zoute pannenkoeken

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

125 gram tarwemeel

2 eieren

Snufje zout

Snufje cayennepeper

3 deciliter volle melk

2 centiliter water

60 gram gesmolten boter

Olijfolie om te bakken

250 gram champignons

3 eetlepels boter

250 gram kippengehakt

150 gram gruyèrekaas

1 grote ui

1 teentje knoflook

2 eieren

5 centiliter volle melk

150 gram paneermeel

Bereiding

Zeef de melk in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in Meng alles goed door en voeg er het zout en een vijftal eetlepels melk aan toe Meng er met een spatel geleidelijk  de resterende melk door en tenslotte de gesmolten boter Leg een theedoek over de kom en laat het beslag een half uur rusten. Verhit wat olie of boter in de koekenpan en verdeel een dunne laag beslag door de pan in alle richtingen schuin te houden. Bak de pannenkoeken op een matig vuur. Draai de pannenkoeken om zodra de rand begint te kleuren en bak ook deze kant goudbruin. Snijd de champignons in kleine stukjes en sauteer ze in een braadpan in wat boter goudbruin. Bak ook het kippengehakt ,met een vork maak je het rul. Meng in een kom de champignons met het gehakt, de Gruyèrekaas en de gesnipperde ui en knoflook. Vul elke pannenkoek met 2 eetlepels van dit mengsel en rol het door de paneermeel. Klop de eieren en voeg de melk toe. Dompel elke pannenkoek in de eiermix en rol hem door het paneermeel. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoek aan beide kanten bruin.