koken & tafelen algemeen

Kaiserschmarren mit schwetzkenroster

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

Kaiserschmarren

160 gram bloem

2,5 deciliter melk

4 eieren

40 gram suiker

70 gram rozijnen

50 gram boter

1 eetlepel rum

2 eetlepels poedersuiker

1snufje zout

Zwetschkenröster.

1 kilo pruimen of kwetsen

200 gram suiker

1 citroen

5 kruidnagels

1 kaneelstokje

Bereiding

Was de rozijnen in heet water, dep ze droog en druppel de rum erover. Splits de eieren. Meng de melk met de suiker en de eidooiers en vorm er met de bloem een glad, dun vloeibaar beslag van. Klop de eiwitten met wat zout stijf en spatel ze door het beslag.
Verhit de boter in een grote pan. Schenk het beslag in de pan en laat even bakken. Strooi er de rozijnen over. Keer de pannenkoek, zodra de onderkant stevig is en bak hem op matig vuur gaar. Trek hem daarbij met 2 vorken in kleine stukjes. Draai het vuur dan uit en laat de Kaiserschmarren korte tijd uitdampen.

Was de pruimen, halveer ze en haal de pitten eruit. Was de citroen grondig met heet water, snijd er de schil heel dun af en pers hem uit. Breng in een grote pan 1/8 liter water met de suiker, de kruidnagels, het kaneelstokje, de citroenschil en het citroensap aan de kook. Neem, als de pruimen erg zuur zijn, wat meer suiker. Laat het water ca. 3 minuten koken. Verwijder dan de kruidnagels, het kaneelstokje en de citroenschil. Voeg de pruimen toe en laat ze op laag vuur zo lang koken tot de schilletjes ingerold zijn en de vruchten bijna uit elkaar vallen. Dit duurt ca. 1 uur. Roer de pruimen regelmatig door, omdat ze gauw aanbranden. Laat de compote dan afkoelen.

Doe de Kaiserschmarren over op een voorverwarmde schaal, strooi er poedersuiker over en dien de Zwetschkenröster apart op