koken & tafelen algemeen

Beef Wellington

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

450 gram champignons,

4 sjalotjes,

3-4 eetlepel olie,

1 bosje peterselie,

2 eetlepel  tomatenpuree,

zout, peper,

800 gram ossenhaas,

270 gram bladerdeeg,

2-3 eetlepel paneermeel,

1 ei,

1 eetlepel  melk.

Bereiding

Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Pel en snipper de sjalotjes. Bak de champignons en sjalotjes 10-15 minuten in 2 eetlepel olie totdat het vocht eruit is.  Was de peterselie, schud droog en hak fijn. Roer de peterselie en de tomatenpuree door het champignonmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Bak de ossenhaas in 1-2 eetlepel  olie 5-6 minuten rondom aan en breng op smaak. Haal het vlees uit de pan. Rol het bladerdeeg op bakpapier uit tot een grote rechthoekige lap. Snij van de korte kant 2 repen van 2 cm breed af. Bestrooi 1 helft van het deeg met het paneermeel, verdeel de helft van het champignonmengsel over het paneermeel en laat ca. 2-3 cm aan de randen vrij. Splits het ei en bestrijk de randen van het deeg met eiwit. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het vlees op het champignonmengsel in het deeg en verdeel de overige champignons over het vlees. Klap de andere deeghelft dicht over het vlees en druk de randen goed dicht. Kluts de melk door het eigeel en bestrijk het deeg ermee. Versier het deeg met de repen bladerdeeg. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven en laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.