koken & tafelen algemeen

Garnalensalade met mierikswortel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

16 grote gepelde en gekookte gamba’s,

½ ui,

2 teentjes knoflook,

 2 eetlepel mierikswortel,

3 druppels tabasco,

3 druppels worchestershiresaus,

½ citroen,

1 mespuntje witte peper,

1 mespuntje zout,

2 deciliter tomatenketchup,

 4 eetlepel chilisaus,

blaadjes sla

Bereiding

Hak de ui en de knoflook in de keukenmachine fijn en voeg daarna de mierikswortel toe. Doe daarna de ketchup en de chilisaus erbij en voeg daarna de laatste ingredienten toe. Laat de machine even draaien. Leg op een bord wat blaadjes sla, daarna een schep van de saus en als laatste bovenop de gamba’s. Garneer met citroen.

 

 

In plaats van verse mierikswortel kunt u ook een potje mierikswortel kopen bij uw supermarkt.