koken & tafelen algemeen

Cajun tomatensalade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

4 vleestomaten,

2 eetlepel Green Onion Dressing,

1 eetlepel gehakte peterselie,

8 blaadjes gemengde sla,

1 grote ui,

200 gram garnalen,

1 lenteui,

1 groene paprika.

Voor het beslag:

150 gram bloem,

1 ei,

2 deciliter bier,

1 theelepel cajun seasoning,

1 mespunt bakpoeder,

1 mespunt zout.

Bereiding

Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te leggen, snij ze in plakken en marineer ze met Green Onion Dressing.

Doe de bloem, ei, seasoning, zout, bakpoeder en de helft van het bier in en kom en roer dit goed door elkaar zodat er geen klontjes meer inzitten. Doe nu de rest van het bier erbij en roer tot een glad beslag. Zet dit 1 uur op kamertemperatuur weg. Leg de sla op borden en rangschik hier de tomaten op. Snij de ui in ringen van ½ cm dikte, haal ze door het beslag en bak ze in een hete frituur/pan met olie goudbruin. Doe de garnalen in een kom en giet hier wat beslag over. Leg ze vervolgens in een zeef en haal zo het overtollige beslag weg. Bak ook de garnalen goudbruin in de olie. Leg de uienringen op de tomaten en de lenteui met de garnalen er omheen. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer direct.

 

De recepten voor de cajun seasoning en de Green Onion Dressing zijn te vinden op deze website onder Buitenlandse keukens – Cajun