koken & tafelen algemeen

Cajun rijstschotel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

Receptuur:

1 kip van een kilo,

1 plak ham van 1 cm dik,

250 gram saucijsjes/worstjes,

600 gram rijst,

1 bosje lenteui,

1 rode paprika,

2 bleekselderijstengels,

1 liter kippenbouillon of water,

olie,

1 teentje knoflook,

1 eetlepel tomatenpuree,

zout,

1 mespuntje zwarte peper,

1 mespuntje cayennepeper,

 ½ theelepel oregano,

½ theelepel basilicum,

1 theelepel paprikapoeder,

½ eetlepel cajun seasoning

Bereiding

Snij de kip in stukken en de ham in dobbelsteentjes. Doe de olie in een grote pan, laat heet worden en doe de stukken kip erbij en kook op een hoog vuur net zolang tot het water uit de kip verdampt is en de kip bruin kleurt. Voeg de saucijsjes toe en laat op een middelmatig vuur alles bruin worden. Haal de helft  van het vet uit de pan en voeg ham, uien, paprika, bleekselderij en tomatenpuree toe. Laat dit even meebakken. Voeg nu de rijst toe die van te voren is afgespoeld en roer alles goed door elkaar. Voeg nu zoveel water toe dat de rijst 1 cm onderstaat. Doe alle kruiden erbij en zoveel zout dat het water iets te zout proeft. Breng alles aan de kook met een deksel op de pan en roer elke 3 minuten. Als de rijst kookt, laat dit dan ongeveer 20 minuten op een zacht vuur afgedekt koken. Zet het vuur uit en laat nog 5 minuten staan alvorens het te serveren.

 

Het recept voor cajun seasoning kunt u vinden op onze website onder Buitenlandse keukens – Cajun