koken & tafelen algemeen

Cajun pompoensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 50 minuten

Receptuur

1 liter kippenbouillon

500 gram pompoenvlees in stukjes

2 ½ deciliter medium sherry

2 eciliterl room

1 ui

2 bleekselderijstengels

1 groene paprika

100 gram gerookte kipfilet

1 mespuntje cayennepeper

½ eetlepel cajun kruiden

2 eetlepels olie.

Bereiding

Schil de pompoen en snij hem in stukjes. Kook ze op een laag vuur in de kippenbouillon tot ze gaar zijn. Snij de ui, bleekselderij en paprika in blokjes en fruit ze in de olie. Voeg de kruiden toe en blus af met de sherry. Pureer de pompoen, haal het mengsel door een zeef en voeg het toe aan het groentemengsel. Doe de gerookte kip erbij en laat nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de room toe en breng op smaak met zout en peper.