koken & tafelen algemeen

Tori no gomoku tofu (tofu met kip en groenten)

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

2 plakken sojabonenkaas (tofu, tahoe) samen ± 500 gram

150 gram kipfilet

4 gedroogde shii-take (Japanse paddenstoelen)

4 voorjaarsuitjes

12 spinaziebladeren

1 ei, losgeroerd

3 eetlepel Japanse sojasaus

2 eetlepel sherry

1 theelepel witte basterdsuiker

Enkele takjes bladselderij

Bereiding

Snijd de sojabonenkaas in blokjes van 1 1/2 cm. Hak of maal het kippenvlees ragfijn. Leg de paddenstoelen in een kom. Schenk zoveel kokend water erop dat ze juist onder staan en laat ze een half uurtje weken. Verwijder de stelen van de paddenstoelen en snijd de hoedjes in smalle reepjes. Snijd de voorjaarsuitjes in stukjes van 3 cm. Was de spinaziebladeren en maak ze droog met keukenpapier. Voeg de sojasaus, sherry en suiker toe aan het ei. Verhit olie in een koekenpan. Bak onder voortdurend omscheppen het kippenvlees en de reepjes paddenstoelen tot ze van kleur veranderd zijn. Voeg de spinaziebladeren en voorjaarsuitjes toe. Schep alles enkele malen voorzichtig om en voeg dan de blokjes sojabonenkaas toe. Laat deze onder voortdurend omscheppen wat kleur krijgen. Voeg dan het eimengsel en 3 eetlepel weekvocht van de paddenstoelen toe. Temper de warmtebron en schep alles om tot het eimengsel bijna geheel gestold is. Verdeel het mengsel over 4 borden en strooi wat bladselderij erbij.

Tip: Laat kip en ei weg en gebruik i.p.v. spinazie een groot koolblad.

Voeg ook nog een eetlepel verse gemberwortel toe.

U heeft dan een vegetarisch gerecht.