koken & tafelen algemeen

Takenokogohan

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

250 gram kipfilet

Zout

250 gram bamboescheuten (blik)

8 deciliter kippenbouillon

3 eetlepels lichte Japanse sojasaus

250 gram rijst

2 eetlepels sherry

1/2 eetlepel witte basterdsuiker

Bereiding

Was en droog de rijst. Droog de kipfilet af en snijd het in blokjes van 1,5 cm. Strooi er wat zout over. Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Breng in een pan de bouillon, sojasaus en sherry aan de kook. Voeg de suiker en wat zout toe. Voeg de bamboescheuten erbij en breng het opnieuw aan de kook. Doe de rijst er langzaam bij, zodat het vocht blijft koken. Laat even goed doorkoken. Leg het deksel op de pan en zet het vuur laag. Doe er na 10 minuten de kip bij en laat nog 15 minuten zachtjes koken tot het vocht bijna geheel is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur en laat hem 5 minuten gesloten staan. Schep vervolgens de inhoud om met een vork en verdeel het over 4 kommen.