koken & tafelen algemeen

Sushi met thairijst

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

250 gram halfvolle Thai rijst
1 komkommer
1 rode paprika
waterkers
4 gegrilde noriabladeren
wasabi (of pasta van umeboshi)
shoyu
su (rijstazijn)
mirin
gember
zeezout.

Bereiding

Kook de rijst in twee keer zijn volume aan water.
Als het water verdampt, meng er dan de su, de mirin en een beetje zeezout doorheen. Laat afkoelen.
Bedek een sushimatje met een nori-blad en een laagje rijst van zowat 1 cm dik. Laat daarbij een rand van +/- 2cm vrij om straks de sushi te kunnen dichtrollen. Blancheer de paprika en de in reepjes gesneden komkommer.
 Naargelang de sushi van je keuze, kan je in het midden van de rijst een strookje waterkers, paprika, komkommer en wasabi of pasta van umeboshi leggen.
Rol het geheel op en snij het in schijfjes met een nat mes.
Serveer met shoyu, gehakte gember of fijne kruiden