koken & tafelen algemeen

Snelle mu shu van varkensvlees

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

2 ½ eetlepel arachide - of raapzaadolie

600 gram varkensvlees, in dunne plakjes

60 milliliter sojasaus

2 ½ eetlepel Chinese rijstwijn* (shaohsing)

2 ½ eetlepel oestersaus

1 grote wortel, in luciferreepjes

1 rode paprika, in dunne reepjes

100 gram verse shii-takes. In plakjes

6 bosuitjes, in dunne schuine ringetjes + extra voor erbij

¼  kleine Chinese kool, fijngesneden

2 theelepel sesamolie

Bereiding

Verwarm 2 theelepel arachideolie op hoog vuur in een wok. Roerbak de helft van het varkensvlees 1 minuut of tot het vlees bruin is. Neem uit de wok en zet apart. Herhaal dit met nog 2 theelepel olie en de rest van het varkensvlees. Schep de soja, wijn en oestersaus door het gebakken varkensvlees. Verhit de rest van de olie op hoog vuur. Roerbak de wortel, paprika en shii-takes 1 ½ minuut. Voeg de bosui, kool en het varkensvleesmengsel toe en roerbak 2 minuten of tot bijna al het vocht is verdampt en de kool net is geslonken. Neem van het vuur, roer de sesamolie erdoor en serveer gegarneerd met extra bosui.

 

 

* Chinese rijstwijn is verkrijgbaar bij de toko, je kunt het evt. vervangen door de droge sherry.