koken & tafelen algemeen

Okonomiyaki met vis

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Frituurolie
1/2 eidooier
165 gram bloem
2 1/4 deciliter visbouillon
1/2 ei
1 eetlepel geraspte Yam aardappel*
1/2 eetlepel olie
4 gepelde Chinese garnalen
80 gram inktvisringen
4 St.Jacobsschelpen in plakjes
200 gram spitskool in luciferdunne reepjes
5 gram rode Japanse gember (beni sho ga)*
100 gram flinterdun gesneden rauw ontbijtspek
4 kwarteleieren
1 flesje tongatsu saus*
mayonaise
aonori (gedroogd zeewier)*
 

Bereiding

Verhit voor tempurakorrels frituurolie tot 180 C. Roer met stokjes 3 1/2 deciliter ijskoud water en de halve eidooier los. Roer er heel lichtjes 15 gram bloem door, roer niet alle klontjes eruit! Laat direct kleine hoeveelheden van het beslag losjes in de hete frituur vallen en frituur ze tot goudbruine korrels. Maak zo circa 4 eetlepels tempurakorrels.
Roer voor het beslag door 150 gram bloem na elkaar de bouillon, 1/2 ei en de geraspte yam aardappel. Meng de spitskool, gember, tempurakorrels, garnalen en inktvis door het beslag. Verhit voor de taartjes 4 pannetjes en schep het beslag erin.
Beleg de bovenkant met plakjes St. Jacobsschelp en vervolgens met spek en breek in het midden een kwartelei.
Bak de taartjes op laag vuur circa 10 minuten, keer ze voorzichtig met behulp van een brede spatel en bak de andere kant circa 10 minuten.
Keer ze nogmaals en bestrijk ze met tongatsu saus.
Garneer met mayonaise en zeewier.
 

Voor de tempurakorrels kunt u ook 10 gram tempuramix (merk Lobo tempura batter mix) aanmaken met 1 1/4 deciliter water. Tempuramix en de ingredienten met * zijn verkrijgbaar bij een Japanse of Oosterse winkel. Is zo’n winkel niet bij u in de buurt, dan kunt u Yam aardappelen vervangen door zoete aardappel, Japanse gember door verse gember, tongatsu saus door Curry Gewurz van Heinz en aonori door gedroogde peterselie.