koken & tafelen algemeen

Marinade babi pangang

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 10 minuten

Receptuur

2 eetlepels olie

2  uien

6 tenen knoflook

1 eetlepel verse gember

3 eetlepels ketchup

3 eetlepels bruine basterd

 1/2 theelepel sambal oelek

1/2 theelepel zeezout

Bereiding

Fruit de uien, knoflook en gember schijfjes tot ze goudbruin zijn en het mengsel lekker begint te ruiken. Voeg ketchup, suiker, chili pasta en zout toe, en laat een kwartier zachtjes pruttelen, af en toe goed doorroeren; Laat de marinade volledig afkoelen. Rol het vlees door de marinade. Deze marinade is een beetje plakkerig, controleer of alle hoekjes en gaatjes van het vlees goed met de marinade bedekt zijn.

Laat de marinade minstens twee uur op het vlees inwerken, maar natuurlijk is een hele nacht of langer veel beter.