koken & tafelen algemeen

Loempia met garnalen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

100 gram rijstnoedels,

1 avocado niet te rijp en zacht,

8 middelgrote garnalen gekookt en gepeld,

20 milliliter citroensap,

4 eetlepel zoete chilisaus,

20 milliliter limoensap,

4 rijstvellen (toko),

verse munt

Bereiding

Doe de noedels in een vuurvaste kom en schenk er genoeg kokend water op om ze te bedekken. Zet 6 minuten apart, giet af en spoel af onder koud water. Laat goed uitlekken. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in reepjes. Doe de avocado in een kom, voeg de garnalen, citroensap, zout en peper toe en meng voorzichtig door elkaar. Meng de chilisaus en het limoensap in een kommetje en zet apart. Breng een pan water aan de kook, pak een rijstvel met een keukentang en doop het even in het water. Herhaal dit en leg ze steeds met 2 tegelijk op een schoon werkvlak. Leg er snel een bergje noedels op, gevolgd door 2 reepjes avocado en 2 garnalen. Garneer met munt en vouw de rijstvellen op tot een pakketje. Serveer met de chilisaus