koken & tafelen algemeen

Kimchi Pajeon

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

Pa betekent bosui en jeon pannenkoek.
De Yokiyo-versie is dubbelgeklapt, met een krokante buitenkant en zachte vulling.


500 milliliter water
250 gram bloem
100 gram maizena
1½  theelepel zout
3 eetlepels arachide-olie
1 ei
10 eetlepels kimchie, dungesneden en uitgelekt
4 eetlepels fijngesneden bosui
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels fijngesneden bosui
2 eetlepels geroosterd sesamzaad

Bereiding

Meng het water met een garde of mixer met de bloem, de maizena, het zout, de olie en het ei.
Laat het beslag 1 uur rusten. Verhit in een middelgrote pan een flinke scheut olie. Schenk een middelgrote pollepel beslag in de pan, wacht 1 – 2 minuten.
Verdeel de kimchi over de ene helft van de pannenkoek en wat bosui over de andere helft..
Klap zodra de onderkant stevig is de pannenkoek dubbel.
Bak de buitenkant krokant in 3 – 4 minuten en draai de dubbelgeklapte, gevulde pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant ook krokant bruin.
Meng de sojasaus met de rijstazijn, 1 eetlepel water en de sesamolie en roer deze goed door.
Bestrooi met de bosui en het sesamzaad.
Snijd de Pajeons in stukken en serveer ze samen met de dipsaus.
Eventueel een  variatie is met garnalen en bosui.
Er bestaan meer dan honderd varianten van kimchi, maar in het algemeen wordt de variant met gefermenteerde Chinese kool ( zuurkool kan ook) bedoeld. Andere ingrediënten zijn radijs of rammenas, voorjaarsuien, knoflook, sesam, gember en zouten.