Jakitori

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 deciliter Japanse sojasaus (Kikkoman)

1 deciliter mirin (Japanse rijstwijn) of droge sherry

1 eetlepel suiker

6 bosuitjes

1 rode of groene paprika

300 gram kippenlevertjes

300 gram kipfilet

shichimi togarashi *

Bereiding

Week 16 satéprikkers in water. Breng in een steelpan de sojasaus met mirin en suiker aan de kook (= marinade) en laat dit tot de helft inkoken. Verwarm de grill voor. Snijd de bosuitjes in stukjes van ± 2 cm, de paprika in stukjes van ± 2 x 2 cm en halveer de kippenlevertjes. Snijd de kip in stukjes van ± 2 x 2 cm. Steek aan de satéprikkers achtereenvolgens een stukje lever, paprika, kip en bosui en bestrijk dit met marinade. Rooster de spiesjes vlak onder de grill in ± 7 minuten goudbruin en gaar en bestrijk ze af en toe met marinade. Geef er rijst en Japanse salade bij.

 

* Shichimi togarashi is een pittig Japans kruidenmengsel. Te koop bij

toko's en Japanse winkels. U kunt het vervangen door cayennepeper.