koken & tafelen algemeen

Indische pindasoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 eieren

1 ui

1 teentje knoflook

2 middelgrote aardappelen

1 eetlepel olijfolie

250 gamr gesneden prei

1/2 liter groentebouillon

5 eetlepel pindakaas

1 eetlepel ketjap manis

1-2 theelepel sambal oelek

zout en  peper

2 eetlepel gesnipperde bladselderij

Bereiding

Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn.
Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper.

Serveertips

Garneer de soep met ei en prei of touge en  bladselderij. Lekker met kroepoek en eventueel een beetje stokbrood