koken & tafelen algemeen

Gingami-yaki

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

4 scholfilets, 300 gram

300 gram zalmforelfilet

12 grote garnalen

3 eetlepels mirin of zoete sherry

Japanse sojasaus

1 groene paprika

4 shii-take paddestoelen

300 gram Sommennoedels, eventueel Chinese eiermie

1  ei

1 eetlepel (dashi) bouillon

olie

½ komkommer

1 citroen

Bereiding

Verwarm de barbecue of grill voor. Leg de scholfilets op een bord, snijd de zalmforelfilet in even grote repen en maak de garnalen schoon.Vermeng de mirin met evenveel sojasaus, schenk dit over de vis en laat 30 minuten marineren. Maak de groene paprika schoon, snijd die in de lengte in achten en halveer de stukken. Maak de shii-take schoon. Verdeel de vis, garnalen, paprika en paddenstoelen over 8 grote houten roosterpennen en rooster ze boven houtskool onder keren en bestrijken met de marinade 8 minuten. Bestrooi met zout en paprikapoeder. Kook van tevoren de Sommennoedels in ruim kokend water 8 minuten, stort ze in een vergiet, spoel ze koud en zet ze in koud water tot gebruik weg. Klop het ei los met een garde, voeg de bouillon en een snuf zout toe en bak in een ingevette koekenpan een dunne omelet aan beide kanten, rol die op en snijd hem koud in reepjes. Snijd de komkommer in stukken van 4 cm en deze in 8 partjes. Verdeel met een schuimspaan de sommen over 4 kommetjes en garneer met omeletreepjes en komkommerstukjes. Geef er de rest van de komkommer apart bij, op een schaaltje met de citroenkwart voor de vis. Serveer er de sojasaus in kleine schaaltjes bij.