koken & tafelen algemeen

Garnalen-wontonsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 ½  liter kippenbouillon

stukje gember van 3 cm, in dunne reepjes

18 diepvries wontons (toko)

24 rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartjes er nog aan

100 gram Chinees geroosterd varkensvlees, in plakjes

100 gram shiitake

150 gram kleine bok choi, in vieren ( Chinese kooltjes)

2 eetlepels sojasaus, plus extra voor erbij

dun gesneden bosui, voor de garnering

zoete chilisaus, voor erbij

Bereiding

Breng de bouillon met de gember in een grote pan aan de kook, voeg de wontons toe, kook 3 minuten. Doe dan de garnalen,het varkensvlees en de paddenstoelen in de pan. Kook 1 minuut, voeg de bok choi toe en laat in 1 minuut slinken, roer dan de soja erdoor. Serveer in kommen gegarneerd met de bosui, geef er extra soja en zoete chilisaus bij.