koken & tafelen algemeen

Dorayaki

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

3 eieren
75 gram suiker
1 eetlepel honing
160 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel water
 

Bereiding

Breek boven de kom de drie eieren en roer er de suiker en de honing erdoor..
Meng de bloem en de bakpoeder en zeef het boven het eimengsel. Klop alles met een garde tot een gladde massa en zet het 15 minuten in de koelkast.
Verdun dan het beslag met het water.
Verhit de pan met een klein beetje olie en bak de pannenkoekjes met steeds 3 eetlepels beslag. Bewaar ze onder een vochtige doek.
Bestrijk de helft met anko en dek ze af met de andere.
Voor de anko kook je 200 gram adukibonen en giet het water af tot 1 cm boven de bonen. Los er dan 200 gram suiker in op in drie delen.
Voeg een snufje zout toe en pureer de bonen tot een zoete pasta.