koken & tafelen algemeen

Chili-gemberkip met paksoi

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

1 stukje gember van ongeveer 20 gram

1 teentje knoflook

1 rode peper

1 eetlepel rietsuiker

4 eetlepels sojasaus

sap van 1 limoen

zout en peper

2 theelepels olie

200 gram basmatirijst

4 kipfilets

600 gram paksoi

Bereiding

Schil voor de marinade de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de peper en hak het vruchtvlees fijn. Meng de gember samen met de knoflook, peper, rietsuiker, sojasaus, limoensap, een beetje peper en 1 theelepel olie tot een marinade.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de theelepel olie in een pan en bak de kipfilets ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur. Maak de paksoi schoon en verwijder de hard gedeeltes bij de steelaanzet. Smoor de paksoi 2 minuten afgedekt in kokend water met wat zout. Hou de helft van de marinade apart, bestrijk de kipfilets met de marinade en bak nog 5 minuten op een laag vuur. Serveer alles en druppel als laatste de overgebleven marinade erover.