koken & tafelen algemeen

Chawan Mushi

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

4 shii-takepaddenstoelen

75 gram bamboescheuten

1 worteltje

3 deciliter groentebouillon (van tablet)

1 eetlepel sojasaus (Kikkoman)

1 eetlepel medium sherry

2 theelepel suiker

3 eieren

zout

1 lente-ui

Extra nodig: stoommand

Bereiding

Snijd de shii-take, bamboe en wortel in reepjes. Breng in een pan de shii-take, bamboe, 2 1/2 deciliter van de bouillon, sojasaus, sherry en suiker aan de kook en laat het vocht tot de helft inkoken. Laat de shii-take en bamboe uitlekken en verdeel ze over 2 kommen  Klop de eieren los met de rest van de bouillon, de rest van de suiker en een snufje zout en schenk het eimengsel over de shii-take en bamboe. Leg er een paar reepjes wortel op. Hang de kommen in een stoommandje boven kokend water in een pan en stoom 15-20 minuten tot het eimengsel is gestold. Snijd de lente-ui in ringen en garneer de eiercustard met de lente-ui en reepjes wortel. Lekker met gekookte bruine of witte rijst en een Japanse salade van komkommer met een sausje van zoete rijstazijn en sojasaus, bestrooid met sesamzaad.