koken & tafelen algemeen

Char Siu

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 60 uur en 0 minuten

Receptuur

Marinade
2 fijngehakte teentjes knoflook
een stukje fijngehakte gemberwortel
50 milliliter sojasaus,
50 milliliter rijstwijn,
3 eetlepel basterdsuiker,
1 eetlepel hoisinsaus,
2 eetlepel sojabonenpasta (verkrijgbaar bij de toko),
1 eetlepel olie
4 eetlepel honing
zout, peper
1 heel fijngesneden bosui.                                 
2 varkenshaasjes

Bereiding

Roer alles goed door elkaar en leg hierin 2 varkenshaasjes.
Dit moet minstens 1 nacht staan. Maar na 2 nachten smaakte het nog steeds prima. Verwarm de oven op 200 graden. Doe een bodempje water in een braadslee en zet het rooster erboven. Leg op het rooster de gemarineerde varkenshaasjes en zet het in de oven. Na 20 minuten draai je de varkenshaasjes om en giet je nog wat overgebleven marinade over het vlees. Na nog eens 20 minuten zijn de varkenshaasjes klaar.  Serveer het met witte rijst of nasi.