koken & tafelen algemeen

California rolls

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Rauwe steurgarnalen (gepeld en schoon gemaakt).

2 vellen nori .

150 gram gekookte en aangemaakte sushirijst.

100 gram losgescheurde sla .

1 kleine komkommer in de lengte in reepjes gesneden.

½ avocado in plakjes.

1 ½ eetlepel kuit van een vliegende vis.

1 eetlepel citroenmayonaise.

Bereiding

Kook de garnalen 1 minuut in kokend water, haal ze er uit en doe ze meteen in ijswater om af te koelen. Snijd de garnalen in de lengte doormidden  Leg de norivellen met de glanzende kant naar beneden op een bamboe matje. Spreid er de helft van de rijst over, maar laat het uiteinden van het norivel 1 cm vrij. Leg de helft van de garnalen, sla, komkommer, avocado, vliegende viskuit en citroenmayonaise over het gehele midden van de rijst. Rol het norivel voorzichtig op met behulp van het bamboe matje. Rol hem strak op, zodat de vulling op z’n plek word gehouden. Haal het bamboe matje weg. Snijd de rol met een nat gemaakt mes in 8 stukken.