koken & tafelen algemeen

Asinan salade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

150 gram tauge

1 kopje vliesnootjes

5 eetlepel suiker

1 komkommer

100 gram geraspte worteltjes

Azijn,

Peper en  zout

Paprikapoeder

½ Spitskool

1 rode paprika

Bereiding

Snij de spitskool in fijne stukjes, doe de groente in een grote pan of schaal. Giet er kokend water overheen. De groente moet onder water staan. Voeg suiker, een kopje azijn en de kruiden toe. Laat dit afkoelen. Spoel de tauge schoon, giet hier ook kokend water overeen en laat drie minuten staan. Was de komkommer en snij (met schil) in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en snij in partjes of blokjes. Giet de tauge af en voeg het samen met de komkommer en de worteltjes toe aan de spitskool. Hoe langer het in kan trekken hoe lekkerder het wordt. Opdienen zonder vocht en afmaken door de vliespinda’s er over te strooien.