koken & tafelen algemeen

Southern Style Clams

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

4 kilo mosselen
4 uien
1 blik tomaten met kruiden
5 teentjes knoflook
3 eetlepel spaghettikruiden

Voor de saus:
6 eetlepel mayonaise
2 eetlepel chilisaus
10 centiliter witte wijn

enkele druppels tabasco

Bereiding

Snij de uien  en de knoflooklook in stukken en stoof ze in wat boter. Voeg het blik tomaten toe en laat 10 minuten stoven. Doe de mosselen in de pot en voeg de spaghettikruiden toe, laat alles 20 minuten koken tot de mosselen open zijn .
Maak ondertussen de saus: Meng al de ingrediënten. Als de mosselen gaar zijn moet er nog een beetje van het mosselvocht bij de saus.
Lekker met Frans brood. Als er mosselen over zijn , kan je ze in de saus bewaren en de volgende dag en opeten met een slaatje erbij.