koken & tafelen algemeen

pumpkin pie

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur

Korstdeeg voor een pievorm van 25 cm*

Droge vulling ( erwten of rijst)

3 grote eieren

350 gram gepureerde pompoen

1,1 deciliter ahornsiroop

1,1 deciliter room    

2 eetlepels bruine rum (naar keuze)

¾ theelepel kaneelpoeder

½ theelepel gemberpoeder

½ theelepel nootmuskaat

snufje zout

Bereiding

De oven voorverwarmen op 250 graden De pievorm bekleden met de korst, inprikken met een vork en bekleden met aluminiumfolie, vullen met droge bonen of rijst en 10 minuten afbakken. Folie en ballast verwijderen en de bodem nogmaals 6 minuten laten bakken. De bodem uit de vorm halen en af laten koelen. De oven terug zetten naar 175 graden. Terwijl de taartbodem bakt, in een kom de eieren met de pompoenpuree vermengen. De overige ingrediënten toevoegen en het geheel goed mengen. De taartbodem op een bakplaat zetten en de pompoenpuree in de half afgebakken taartbodem gieten en deze weer in de oven plaatsen. Zorg dat de vulling niet over de rand heen komt. Na circa 35 minuten is de vulling langs de kant gestold. Taart uit de oven halen en op een rooster af laten koelen. Tijdens het afkoelen zal ook het midden opstijven.

* U kunt korstdeeg vinden in uw supermarkt