koken & tafelen algemeen

New York cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten

Wachttijd: 5 uur en 0 minuten

Receptuur

250 gram spritsen

100 gram ongezouten boter, gesmolten
800 gram verse roomkaas
190 gram fijne kristalsuiker
4 eieren
3 eierdooiers
1 vanille stokje
1 1/2 eetlepel citroensap
3 deciliter zure room
cacaopoeder, om erover te strooien, gezeefd

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 24 cm Ø in. Breng aan de buitenkant van de bakvorm een dubbele laag aluminiumfolie aan (zo zal er tijdens het bakken geen water bij de taart kunnen komen).
Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Meng met de gesmolten boter en druk het tegen de bodem van de bakvorm.
Meng alle roomkaas, 170 gram van de suiker, de eieren, eierdooiers, vanille en het citroensap in de keukenmachine. Schep dit mengsel op de kruimelbodem. Zet de kwarktaart in een grote braadslee en schenk hierin zoveel kokend heet water dat dit halverwege de bakvorm reikt. Bak de taart 1 uur in de oven.
Klop ondertussen de zure room, rest van de suiker en vanille door elkaar en schenk dit uit over de taart. Zet de taart, zonder waterbad nog 10 minuten terug in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Zet nog 4 uur in de koelkast. Bestrooi de cheesecake voor het serveren met behulp van een zeefje met cacaopoeder.