koken & tafelen algemeen

Buffalowings met blauwe kaasdip

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

500 gram kippenvleugels

50 gram rijstebloem

plantaardige frituurolie

50 gram gezouten boter

1 theelepel tabasco

1 eetlepel witte wijnazijn

100 gram blauwe kaas

50 gram crème fraiche

25 gram mayonaise

½ bleekselderij, gewassen, stengels in stukken van 10 cm

 

Bereiding

Snijd de kippenvleugeltjes op het gewricht doormidden, of vraag of de poelier dit doet. Wrijf de kipstukjes in met zout en peper en haal ze door de rijstebloem. Verhit de olie in een frituurpan tot 180-190 graden en frituur de stukjes kippenvleugel tot ze goudbruin en gaar zijn. Smelt intussen de boter in een pannetje en roer de tabasco en azijn erdoor. Prak met een vork in een kom de blauwe kaas zacht en roer er de crème fraiche en mayonaise door. De kaassaus kan eventueel verdund worden met een scheutje melk. Laat de stukjes kip uit de frituur goed uitlekken en bestrijk ze met de tabascoboter. Serveer ze warm met de bleekselderij en blauwe kaasdip.