koken & tafelen algemeen

Zuidafrikaanse melktaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

5 eetlepel  gesmolten boter
7 eieren (houd eiwit en eigeel gescheiden)
80 gram suiker
120 gram bloem
2 theelepel bakpoeder
2 theelepel zout
2 theelepel vanille aroma (of het merg van 1 vanillestokje)
1,8 liter melk
kaneel en suiker voor garneren

 

Bereiding

Klop de boter, eigeel en suiker goed samen. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg dit bij boter/eimengsel. Roer de melk en vanille aroma bij en meng goed door elkaar. Vouw de stijfgeklopte eiwitten in het mengsel en gooi in een diepe taartvorm. Strooi mengsel van kaneel met suiker eroverheen.
Bak het geheel 40 minuten (of totdat de taart gestold is) in een oven op 190°C.

Melktaart kun je zowel warm als koud serveren.