koken & tafelen algemeen

Tsebhi sega (pikante vleesschotel)

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 2 uur en 35 minuten

Receptuur

2 middelgrote uien, fijngehakt
olie
½ deciliter chilipasta (Berbere)
½ deciliter geklaarde boter (Meklas tesmi)
1 theelepel fijngehakte gemberwortel
1 theelepel knoflook, fijngehakt
6 grote tomaten, ontveld en kleingesneden
1 kilo vlees (rundvlees of lamsvlees), in blokjes
zout en peper naar smaak

Bereiding

Verhit de olie in een zware pan en bak de uitjes glazig. Voeg zo nodig wat water toe. Schep de chilipasta erdoor. Voeg de geklaarde boter toe en laat alles zachtjes sudderen. Voeg na 10 minuten knoflook en gember toe. Voeg na nog 5 minuten tomaten, peper en zout toe. Voeg na nog 15 minuten het vlees toe. Laat alles verder sudderen tot het vlees gaar is. Voeg zo nodig nog wat water toe. Serveer hierbij Injera of rijst.