koken & tafelen algemeen

Kip kwatjakwatja

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

3 kipfilet (of een halve kip of 3-4 drumsticks)
1 middelgrote ui
1 paprika
1 klein blikje tomaten puree
5 teentjes knoflook
paprikapoeder
zout

klein schepje suiker
zonnebloemolie
mixed pickle in oil (te koop bij de toko, AH XL heeft ze ook)

Bereiding

Snij de ui in kleine stukjes,  snij de paprika in grove stukken en pers de knoflook fijn.
Neem ongeveer een grote eetlepel pickle en haal de harde stukjes eruit en snij het een beetje fijn (als je een klein potje hebt gekocht, kan je de inhoud in zijn geheel fijn snijden). Doe een scheutje olie in een wok met een klein beetje sap van de pickles, voeg de uien toe en bak die lichtbruin.
Voeg de knoflook toe, roer even door en voeg een eetlepel paprikapoeder toe. Voeg de stukken paprika toe, het blikje tomatenpuree en vul daarna het blikje met water en voeg dat ook toe. Breng op smaak met zout, peper en een klein beetje suiker en laat op een laag vuur ongeveer 10 minuten laten staan

Snij de kipfilet in stukken, bestrooi met wat zout en bak de kipflet tot ze gaar is. Haal de kip uit de pan en doe die bij de saus
goed door roeren zodat de kip lekker onder de saus zit.

Serveertip: lekker met patatjes of rijst met een lekkere salade (sla, komkommer, tomaat, uitje)